meinaan tokokisat sekä WT:ssä avoin luokka...

Aloitetaan kuulumisten kertominen tuosta sunnuntaisesta WT-kokeesta, jossa Remu tosiaan starttasi nyt ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa, tuloksena nollat kahdelta eri rastilta... ensimmäinen nolla napsahti kun Remu karkasi tuomarin sanoihin "numero 20" kun oli ennen sitä kestänyt paukut ja damin heittämiset paikoillaan istuen hienosti ja kun isäntä komensi koiran takaisin niin nollahan siitä napsahti, jälkeenpäin mietittynä olisi pitänyt antaa mennä vain...hmmm..meidän koira osaa numerot...positiivista ettei karannut paukkuun;) ja toinen nolla oli napsahtanut kun jäi markkeerausdami löytymättä...mutta, mutta vaikka epäonnistumisia tuli, jäi kokeesta kuitenkin hyvä mieli koska myös niitä onnistumisia oli matkan varrella, koira seurasi (toisin kuin edellispäivän tokoilussa) ja oli piippailematta liikoja ja teki kuitenkin innolla ja oman osaamisen tasolla tehtävät.

Lauantaina oli vuorossa emännän jännittämisen vuoro, ensimmäiset kisat koiran kanssa ja lajina tokoilu, onneksi kisat oli omalla paikkakunnalla, ettei tarvinnut kovin pitkää matkaa matkustaa.Remu oli jo ennen kisoja alkanut oireilla seuraamisen suhteen, jätätti ja seuraaminen oli väljää, mutta kisoihin mentiin ajatuksella "lopputuloksella ei väliä, kunhan emäntä saa kisakokemusta". Ja sitä todellakin sain...alokasluokassa koiria oli 23, joten aikaa odotella omaa vuoroa oli runsaasti, myös paikallamakuun ja yksilösuoritusten välillä. Ensimmäiset liikkeet menikin hyvin, mutta se seuraaminen...kääk...ja hävetys...olisi pitänyt olla varmaan jälkiliina...sitä liikettä ei hihnassa ja vielä vähemmän ilman hihnaa voinut sanoa seuraamiseksi, joten todellakin olimme ansainneet nollat noista liikkeistä! Muut menivät kaiketi sinne päin, liikkeestä maahanmenossa luulen maahan menon olleen hidas, koska se oli noiden seuraamisten jälkeen heti. Ja se jännitys...varmasti tarttui myös koiraan ja teki senkin epävarmaksi sekä ulkokenttä toi omat haasteensa. Kehässä en pisteitä nähnyt mitä saatiin ja olikinkin ihan varma, ettei meille kovin paljon pisteitä tullut, joten siinä mielessä iloinen yllätys alo3 oli, että tästä voi vain parantaa. Nyt yritetään saada seuraaminen kuntoon ja periksi ei vielä sen suhteen anneta, kyllä me vielä kisoihin mennään jossain vaiheessa

TollerShowssa piipahdettiin Jämsässä myös, jossa ei suurta menestystä tullut, se tuttu EH jälleen kerran, tosin hyvän arvostelun kera. Emäntä harrasti siinä samalla talkoilua, ja mikäs sen mukavempaa, siellähän se päivä menee tuttuja tavatessa ja koiria ihastellessa huomattavasti paremmin.