Siis eilen oli aivan mahtava päivä! Aamulla varhain suuntasimme kohti Puntinsilimää Siilinjärvelle, jossa oli Savon Nuuskujen järjestämä WT-koe. Remu oli ilmoitettu alokasluokkaan ja arvonnan tuloksena starttasi numerolla 6 (alokasluokan neljäntenä koirana).

1242542066_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuten kuvasta näkyy ilma oli aurinkoinen, tosin navakka tuuli teki ilmasta ajoittain viileähkön.

Ensimmäisenä rastina oli ykkösmarkeeraus laukauksen kera hiukan vinoon koirasta nähden, sekä matkalla oli ojan ylitys. Remu lähti matkaan kohti damia, mutta tekee sitten jotain ihan muuta, lähtee harrastamaan hakua aluetta ympäri eikä löydä damia...tässä vaiheessa ohjaajalla ja sivusta seuranneella alkaa olla kylmä hiki..näinkö tässä taas käy... mutta Remu löytää viimein damin ja palauttaa sen hienosti. Tästä rastista 15p.

Toisena rastina oli lähihaku, lähetys vähän kauempaa, ennen hakualuetta ojan ylitys, damit (5kpl) piilotettuna vähän heinien sekaan. Alueelle tuli kaksi laukasta.Tehtävän suorittamiseen vaadittiin kahden damin löytämistä. Remu selvitti tehtävän omaan osaamiseensa nähden hyvin, jaksoi etsiä dameja eikä siltä loppunut usko kesken kaiken, tuloksena 17p.

Kolmas rasti oli ykkösmarkkeeraus (laukaus) ojan yli penkan taakse, paluumatkalla laukaus ja dami laitettuna samaan paikkaan, eli tarkoituksena ohjata koira löytämään dami. No tämän rastin Remu selvitti todella hienosti, pysähtyi dami suussa ja kääntyi katsomaan mistä laukaus tuli ennenkuin palautti damin, nopeasti löysi myös ohjausdamin ja hienosti 19p.

Neljäs rasti oli kakkosmarkkeeraus, joista toinen markkeeraus pellolle ja toinen ojan yli penkalle. Remu juoksi ensimmäisenä pellolla olleen damin yli, mutta huomasi itse damin ja nopea käännös damille ja palautus, samoin toinen markkeeraus löytyi. Tästä 18p.

1242542125_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päivä oli pitkä ja kokeen luonteeseen kuuluu myös niitä pidempiä odotusaikoja, jolloin ei tapahdu mitään. Päivän alussa tämä odottaminen näkyi Remulla piippaamisena mutta päivän edetessä se osasi käydä itse makaamaan ja rentoutumaan. Kuva otettu ennen finaalia, sillä noita pisteitä ei vielä siinä vaiheessa ollut tiedossa, itsellä vain tunne siitä että joku tulos ainakin saadaan... ellei finaalissa käy huonosti...

Finaaliin alokasluokasta pääsi neljä koiraa, kolme mustaa ja yksi punainen;). Ja eikun vielä jännittämään kuinka tässä tänään käy. Kävihän siinä loppujen lopuksi paremmin kuin ikinä osattiin odottaa, Remu nappasi itselleen ALO1 tuloksen ja 2.sija koko alokasluokassa sekä yhteensä 84 pistettä! Tämä tulos on todellinen työvoitto ja antaa isännälle tsemppiä jatkaa harjoittelua kohti avointa luokkaa. Kiitokset hyvistä neuvoista, koulutuksesta ,niin koiran kuin isännänkin;), sekä kärsivällisyydestä Tuijalle ja Miralle sekä koko treeniporukalle!

Emäntä oli luvannut Remulle tuloksesta, olkoon se mikä tahaansa, niin hampurilaisaterian, kuva olkoon todisteena lupauksen täyttämisestä...

1242542023_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään vielä poseerauskuva, ei paras sellainen, koira on vielä eilisestä päivästä jotenkin uupunut...

1242541936_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eilen nähtiin paljon muitakin hienoja suorituksia, joista esim. Kati ja Essi saavat olla ylpeitä, vaikka pieni epäonnistuminen kokeessa tulikin, tulos oli nimittäin todella lähellä, heistä varmasti kuullaan vielä;).

Remulla on helatorstaina toiset WT-kokeet, jonne on nyt rennompi lähteä kun tulostavoite ei enää ole kiusana...parhaansa sinne lähdetään kuitenkin yrittämään.